Kvam bru stengt på grunn av vedlikehold - Innlandet fylkeskommune

Kvam bru stengt på grunn av vedlikehold

Brua på fylkesveg 2598 i Nord-Fron er stengt for biltrafikk fordi den skal forsterkes.

Kvam bru er fra 1959 og trenger vedlikehold. Nå blir den i stand til å tåle tyngre kjøretøy.  - Klikk for stort bildeKvam bru er fra 1959 og trenger vedlikehold. Nå blir den i stand til å tåle tyngre kjøretøy. Innlandet fylkeskommune Vedlikeholdsarbeidet begynte den 17. januar og varer i første omgang til 26. februar.

Det kan bli aktuelt å utføre mer vedlikeholdsarbeid etter denne datoen, men det er ikke avklart ennå.

Tilskudd fra staten

Innlandet fylkeskommune har fått penger fra staten for å ruste opp brua, slik at den skal tåle kjøretøy med større last enn den kan bære i dag.

Kvam bru er over 60 år gammel og trenger å oppgraderes på flere områder. Fylkeskommunen ser nå på mulighetene for å utbedre et av landkarene i forbindelse med forsterkningsarbeidet.

Dette vil bli avgjort når grunnforholdene er kartlagt og fylkeskommunen har en oversikt over hvilke tekniske løsninger som kan brukes for å utbedre landkaret.

Åpen for fotgjengere

Selv om brua er stengt for biltrafikk, kan fotgjengere bruke brua som vanlig.

For bilistene er det skiltet omkjøring på fylkesveg 2522 Gudbrandsdalsvegen og fylkesveg 2598 Baksidevegen mellom Sjoa og Kvam.

Det er BMO Entreprenør AS som utfører vedlikeholdsarbeidet for fylkeskommunen.

Hvis det blir aktuelt å utføre vedlikeholdsarbeid på landkaret også, kan brua bli stengt lenger enn til 26. februar.