Kunst på turné til folkebibliotekene - Innlandet fylkeskommune

Kunst på turné til folkebibliotekene

Spesiallagde kunstkofferter starter nå på en lang ferd rundt i Innlandet.

Anne Kampmann - Klikk for stort bildeAnne Kampmann Marius Græsby Målet er å gi barn og vokse skikkelige kunstopplevelser der de befinner seg.

Først ute er utstillingen «Den glemsomme elefanten» av Anne Kampmann.

I flere år samarbeidet Hedmark fylkesbibliotek og Kunstbanken Hedmark Kunstsenter om å sende små kunstutstillinger rundt i folkebibliotekene. Etter et opphold i 2020 er vi glade for at dette samarbeidet nå fortsetter også etter at vi ble Innlandet.

Kunstbanken holder til i Hamar sentrum og driftes i stor grad av Innlandet fylkeskommune. De har gallerivirksomhet, større vandreutstillinger, kunstprosjekter i offentlig rom og mye annet.

Kunstkoffertene de har laget for Innlandet fylkesbibliotek består av små, men desto hyggeligere og mer tilgjengelige utstillinger.

Håkon Brynjulvsrud fra Kunstbanken  - Klikk for stort bildeHåkon Brynjulvsrud fra Kunstbanken Marius Græsby

Biblioteket som kulturarena

Dagens bibliotek er viktige møteplasser, arenaer for kulturopplevelser og en inngangsportal til både fysiske og digitale medier.

– Mini-utstillingene fra Kunstbanken vil gi innbyggerne i Innlandet muligheten til å oppleve kunst av høy kvalitet på en enkel måte, sier fylkesbiblioteksjef Tone Nyseter. Hun er takknemlig for Kunstbankens sterke engasjement og innsatsen de har lagt i å produsere disse mini-utstillingene på vegne av folkebibliotekene.
– Vi jobber hele tiden for å gi innbyggerne i Innlandet et likeverdig tilbud, og disse utstillingene er et fint bidrag i så måte sier Nyseter.

Utstillingsåpning på Løten

Den glemsomme elefanten - Klikk for stort bildeDen glemsomme elefanten Marius Græsby Åpningen av utstillingen «Den glemsomme elefanten» fant sted på Løten folkebibliotek 17. februar, og kunstneren deltok selv på åpningen sammen med representanter fra Innlandet fylkesbibliotek og Kunstbanken. Hun var tydelig rørt over at de sjarmerende elefantene hennes nå skulle ut på en lang reise for å bli betraktet av barn og vokse i hele fylket.

Anne Kampmann er kjent for å avbilde dyr i alle mulige former og fasonger, og elefanter står hjertet hennes nært.
– Vi deler et skjebnefellesskap med dyrene, sa hun etter å ha fått overrekt blomster av biblioteksjef Elin Gammelmo.

Etter å ha tilbrakt noen uker på Løten vil kofferten med Kampmanns malerier reise videre og snart dukke opp på et bibliotek nær deg. Vi ønsker lykke til på reisen!

Tekst og bilder: Marius Græsby, rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek