Julegaven ble kunstutstilling

Nå kan alle se verkene som tidligere Oppland fylkeskommune ga til sine ansatte i fjor. Kunstutstillingen er åpen til og med 8. mars.

Klikk for stort bildeDet var god stemninga da Oppland kunstsenter åpnet utstillingen med grafiske trykk. Innlandet fylkeskommune/Frøydis Haug Tidligere Oppland fylkeskommune og Oppland kunstsenter samarbeider om utstillingen som har fått navnet Matrix – originalgrafikk fra Oppland. 12 kunstnere med lokal tilknytning er representert, 2350 grafiske kunstverk ble bestilt, og rundt 50 av disse vises i denne utstillingen.

– Dette er en unik anledning til å se bredden innen grafikk i Innlandet for tiden, sier daglig leder ved Oppland kunstsenter Vilde Andrea Brun. Hun er veldig glad for at det nå blir fokus på kunstnerne og deres verk.

Takket for samarbeidet

Tidligere fylkesrådmann i Oppland fylkeskommune Rasmus O. Vigrestad stod for den offisielle åpningen. Både han og tidligere kultursjef i Oppland fylkeskommune, nå seksjonssjef i Innlandet fylkeskommune, Kyrre Dahl roste både kunstsenteret, kunstnerne og Sagbakken Glasservice AS for et strålende profesjonelt samarbeid i kunstens tegn.

Lokal tilknytning

Klikk for stort bildeKunstnerne var overveldet over det store hasteoppdraget. Fra venstre: Kjell Bendiksen, Anne Kristine Thorsby, Cecilie Margrethe Nygren, Tarald Wassvik, Liv Rygh og Einar Sigstad. Innlandet fylkeskommune/Frøydis Haug Alle de 12 kunstnerne som fikk oppdraget har lokal tilknytning. De bidro med rundt 200 trykk hver. I denne utstillingen er hver kunstner representert med minimum tre verk.

Kunstnerne som er representert er: Kjell Bendiksen, Ståle Blæsterdalen, Jannecke Lønne Christiansen, Anne Marie Sigmond Gudmundsdottir, Marianne Hurum og Tarald Wassvik, Patrick Huse, Cecilie Margrethe Nygren, Kjell Erik Killi Olsen, Liv Rygh, Einar Sigstad og Anne Kristine Thorsby.

Alle kan se kunsten

Utstillingen står frem til og med 8. mars og følger Oppland kunstsenters ordinære åpningstider: onsdag–søndag kl. 12.00–16.00. Senteret ligger i Kirkegata 68 på Lillehammer. De bildene som nå henger på utstillingen er et utvalg av de bildene som ble til overs. Disse blir senere stilt ut permanent på videregående skoler, fylkesbiblioteket og noen andre steder.