Husk å skaffe elektronisk ID - Innlandet fylkeskommune

Husk å skaffe elektronisk ID

For å stemme ved folkeavstemningen om Innlandet fylkeskommune, må du ha MinID eller BankID.

Person logger inn med BankIDDet er lurt å skaffe seg dette allerede nå.

Digital folkeavstemning 10.–17. februar

Fra torsdag 10. til torsdag 17. februar blir det gjennomført en rådgivende folkeavstemning der alle innbyggere i Innlandet fra 16 år er invitert til å svare på følgende spørsmål:

Mener du at Innlandet fylkeskommune skal videreføres eller deles?

På grunn av koronapandemien, blir folkeavstemningen heldigital. Det betyr at du på grunn av sikkerhet må logge deg på via ID-porten for å avgi stemme.

Da må du ha en elektronisk ID. Du finner en oversikt over de ulike typene på digitaliseringsdirektoratet. De vanligste er MinID og BankID.

Slik får du MinID og BankID

Hjelp til ikke-digitale

De som av ulike årsaker ikke får stemt digitalt hjemme, skal få hjelp av kommunen sin. Detaljene for hvordan dette skal løses, er ikke avklart ennå. Fylkeskommunen jobber med alle 46 kommunene i Innlandet for å finne gode løsninger på dette.

Mer informasjon vil komme både på nettsidene våre og i en brosjyre levert hjem i postkassene til alle innbyggerne i Innlandet.

Husk at selv om du får hjelp til å avgi stemme i din kommune, må du ha MinID eller BankID. Dette kan ta litt tid å få på plass, så du bør ordne det allerede i januar.