Her er plattformen til politisk ledelse - Innlandet fylkeskommune

Her er plattformen til politisk ledelse

Politisk ledelse: Per-Gunnar Sveen (hovedutvalg for næring), Kjerstin G. Lundgård (hovedutvalg for kultur), fylkesordfører Even Aleksander Hagen, fylkesvaraordfører Aud Hove, Stein Tronsmoen (hovedutvalg for samferdsel) og Mari Gjestvang (hovedutvalg for undervisning). - Klikk for stort bildePolitisk ledelse: Per-Gunnar Sveen (hovedutvalg for næring), Kjerstin G. Lundgård (hovedutvalg for kultur), fylkesordfører Even Aleksander Hagen, fylkesvaraordfører Aud Hove, Stein Tronsmoen (hovedutvalg for samferdsel) og Mari Gjestvang (hovedutvalg for undervisning). Halvor Løkken/Innlandet fylkeskommune De to styrende partiene i Innlandet fylkeskommune - Arbeiderpartiet og Senterpartiet - har nå offentliggjort sin politiske plattform.

Da Arbeiderpartiet og Senterpartiet 12. september informerte om at de var kommet til enighet om å styre Innlandet sammen, signaliserte de noe om hvilke saker som var viktig for dem – men de hadde ingen ferdig politisk plattform å presentere. Nå er den kommet på plass, etter behandling i begge partier.

Samarbeidsavtalen er holdt på et overordnet nivå. De to partiene er innom de fleste områder, men uten å være konkret på detaljer og gå ned på enkeltsaker.

Noen unntak er det, som er kjent fra valgkampen:

• Innlandet fylkeskommune skal bidra til at det skapes minst 1 000 nye arbeidsplasser i året i Innlandet.
  • Fortsatt full fart på bredbåndsutbyggingen i hele fylket, gjennom spleiselag med kommuner og staten.
  • Skolestrukturen skal ikke rørers: Det skal ikke legges ned videregående skoler i løpet av perioden og alle skolesteder skal bestå.

Vedlegg:

(publisert første gang fredag 1. november 2019)