Fylkesveg 24 ved Bruvoll blir mer trafikksikker - Innlandet fylkeskommune

Fylkesveg 24 ved Bruvoll blir mer trafikksikker

Fylkesveg 24 nord for Bruvoll i Nord-Odal kommune skal bli mer trafikksikker og fremkommelig ved å rette ut noen svinger og gjøre vegen bredere.

Fv. 24 nord for Bruvoll skal utbedres. I anleggsperioden blir det noe redusert fremkommelighet på strekningen - Klikk for stort bildeFv. 24 nord for Bruvoll skal utbedres. I anleggsperioden blir det noe redusert fremkommelighet på strekningen Google maps På oppdrag for Innlandet fylkeskommune, starter Veidekke tidlig i neste uke arbeidene med å gjøre utbedringsarbeidene på en cirka 1350 meter lang strekning litt nord for Bruvoll. Arbeidene vil være ferdig i løpet av våren.

Fjerner svinger

På strekningen som skal utbedres, skal flere svinger bli rettet ut. Bredden på fylkesveg 24 på strekningen er i dag 7,2 meter, men etter utbedringsarbeidene vil bredden være 7,5 meter.

-  For å få rettet ut svingene og utvidet vegen, må vi sprenge bort 15000 kubikk med fjell. Etter at sprengingsarbeidene er ferdig, vil ny veg bygges opp, forteller byggeleder Ronny Finvik i Innlandet fylkeskommune.

Beregn ekstra tid forbi Bruvoll

Fylkesveg 24 vil være åpen for trafikk i hele anleggsperioden, men det vil være redusert fremkommelighet gjennom anleggsområdet.

- Gjennom hele anleggsområdet vil det være redusert hastighet.  Vi skal sprenge bort 15000 kubikk med fjell, og ved sprenginger vil fylkesvegen bli stengt i inntil 20 minutter. Sprengingsarbeidene vil i hovedsak skje på ukens fire første dager mellom klokken 07.00 og 17.00. Trafikanter må derfor beregne noe lenger tid på å trafikkere fylkesveg 24 ved Bruvoll, fortsetter Finvik.