Fortsatt stengte skoler over påske - Innlandet fylkeskommune

Fortsatt stengte skoler over påske

De videregående skolene i Innlandet vil være stengt den første uka over påske. Det går mot gradvis åpning fra 27. april.

Illustrasjon - skilt med fortsatt stengt - Klikk for stort bildeKriseledelsen i Innlandet fylkeskommune besluttet mandag formiddag å holde skolene stengt etter påske.

- Vi trenger å skape noe forutsigbarhet inn i påskeferien. Det blir ikke aktuelt med fysisk gjenåpning av skolene våre de fire første dagene etter påske, sier fylkesrådmann Tron Bamrud.

Det betyr at de videregående skolene fortsetter med digital undervisning fra tirsdag 14. til fredag 17. april.

Gradvis gjenåpning

Slik blir det sannsynligvis helt til 27. april og enda lenger for mange av elevene våre.

Regjeringen kom tirsdag med nye nasjonale anbefalinger, og der anbefales det en gradvis åpning av videregående skole fra mandag 27. april. Forutsetningen er at dette kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Men her er det fortsatt mye som er usikkert, og det kan være lokale forhold som tilsier en noe forskjellig praksis rundt omkring i landet.

Kriseledelsen i fylkeskommunen vil ta tak i dette rett over påske.

Fortsatt uavklart

Innlandet fylkeskommune stengte Vinstra vidaregåande skule allerede 9. mars. Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skules avdeling på Otta ble stengt et par dager senere, og siden 13. mars har alle skolene drevet med fjernundervisning.

Nå er det altså besluttet å videreføre dette den første uka etter påske.

- Det er det mest riktige å gjøre. Situasjonen er uavklart. Vi vet fortsatt ikke hvilke smittevernregler som vil gjelde over påske, og vi trenger blant annet litt tid for å få opp igjen skoleskyssen. Så får vi håpe at vi etter hvert kommer tilbake til en mer normalisert hverdag, sier Tore Gregersen, leder av Kompetanse og tannhelse i Innlandet fylkeskommune.

Følger nasjonale råd

Innlandet fylkeskommune vil følge utviklingen og nasjonale råd fortløpende, i tillegg til å ha fortsatt dialog med kommuneoverlegene.

- Om det kommer nye beslutninger eller pålegg, vil vi tilpasse oss disse så raskt det er mulig, lover fylkesrådmannen.

Skulle det etter hvert bli snakk om en gradvis åpning av skolene, slike det er blitt antydet, har fylkeskommunen spilt inn at den ønsker å prioritere den praktiske delen av yrkesfagene.

For de ansatte i fylkeskommunen gjelder fortsatt oppfordringen om å jobbe hjemmefra inntil videre.