Fortsatt ledige plasser til Maihaugenkonferansen 1.-2.juni

Mange store navn kommer til årets konferanse som handler om generasjoner - er det plass til alle hele livet?

Ung kvinne i blå samekofte - Klikk for stort bildeElla Marie Hætta Isaksen Angelica Spilling Maihaugenkonferansen er en samlende arena og fagkonferanse for alle som jobber med inkludering, integrering og medborgerskap. I tillegg til de faglige innslagene blir konferansen løftet fram av kulturelle innslag designet for anledningen. Maihaugen gir en fin ramme rundt arrangementet.

Aktuelt program

Året konferanse har fått tittelen; Generasjoner - plass til alle hele livet. Programmet er variert og spenner fra de helt unge til eldre.

  • Ungt utenforskap
  • Generasjonsmøter
  • Migrasjonen
  • Digitalt utenforskap
  • Eldre som ressurs

Program for Maihaugenkonferansen 2023

Mange store navn 

Flere store navn har takket ja til å delta i programmet. Artist og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen, programskaper og flytning Leo Ajkic,  økonom, gründer og  flyktning Aiman Shaqura,  SV-politiker Karin Andersen,  og professor i psykiatri og forsker for aldring og helse Geir Selbæk, for å nevne noen. 

Trioen som står bak podkasten "Hvite menn pusher 80", Nils Ole Oftebro, Ole Torp og Kalle Fürst, kommer og spiller inn live podkast for første gang, og den som skal lede konferansen er Noman Mubashir fra NRK.

Fine kulturinnslag

Ingen Maihaugenkonferanse uten kulturinnslag. Fra scenen i Maihaugensalen vil publikum få se dans fra Nordre Land kulturskole, musikkinslag fra Create videregående skole på Lillehammer og sang av Lillehammer seniorkor. 

Sist, men ikke minst; Lill Regine Skaug, sangeren fra Brummunddal ble kjent i hele landet gjennom deltagelsen i The Voice i år. Hun har også kjent utenforskap på kroppen etter ha levd med konsekvensene av dårlig helse i ung alder. Hun deler både litt av sin historie i samtale fra scenen, i tillegg til å synge for oss.

Maihaugenkonferansen 20 år

Maihaugenkonferansen ble for første gang arrangert i 2003. Ideen om Maihaugenkonferansen slo rot hos Fylkeslegen/Fylkesmannen og daværende UDI Indre øst – seinere IMDI. Det var et ønske om å sette søkelys bla. på asylsøkernes mentale helse.

Konferansen har vært holdt hvert andre år siden 2003, og i år markerer vi disse tjue årene med et foredrag med journalist Line Alsaker fra NRK, som har laget podkasten om drapene på Valdresekspressen. Disse rystende hendelsene var noe av årsaken til at Maihaugenkonferansen kom i gang.

Om vi  er gamle eller unge,  forholder vi oss jo til hverandre på tvers av generasjonene.

Ingeborg Lunde , Innlandet fylkeskommune - Klikk for stort bildeIngeborg Lunde , Innlandet fylkeskommune IFK - Vi har et veldig spennende program i år, det favner bredt og er aktuelt for mange, sier prosjektleder Ingeborg Lunde i Innlandet fylkeskommune. 

Plass til flere

Konferansen er et samarbeid mellom fylkeskommunen, Statsforvalteren i Innlandet, Innlandet politidistrikt og NAV, men det er fylkeskommunen som står som arrangør og vertskap.

- Generasjoner er et spennende tema. Om vi  er gamle eller unge, forholder vi oss jo til hverandre på tvers av generasjonene. Vi har alle vært barn og unge, og vi er hele tiden på vei gjennom de ulike generasjonene. Det er grunn god nok til å tenke at denne konferansen er aktuell. Vi har plass til flere, og vi kan love deg to fine dager på Maihaugen, sier Ingeborg Lunde.

 Påmeldingsskjema