Får pris for å inspirere til læring - Innlandet fylkeskommune

Får pris for å inspirere til læring

Øvre Rendalen mannskor får Voksenopplæringsprisen i Innlandet for å inspirere andre til læring.

Jardar Ellevold, leder Øvre Rendal mannskor. - Klikk for stort bildeJardar Ellevold, leder Øvre Rendal mannskor.Voksenopplæringsprisen deles ut i samarbeid mellom Innlandet fylkeskommune og Voksenopplæringsforbundet Innlandet.

Prisen ble offentliggjort på fylkestinget onsdag ettermiddag, men var i disse koronatider delt ut på forhånd. Fylkestingets representanter måtte nøye seg med hilsen og vakker julesang fra vinner over video.

Inviterer andre inn i læring

Juryen legger vekt på at Øvre Rendalen mannskor har vært flink til å invitere andre inn i læring, og at de har bidratt til å fremme kunnskapsglede og kunnskapsformidling. Juryen er ikke i tvil om at det glødende engasjement og deres motto «Vi setter stor pris på medlemmer som kan synge, men vi setter enda større pris på medlemmer som ikke kan synge» har vært med på å skape et levende lokalsamfunn i Øvre Rendalen.

Dette er til etterfølgelse for alle som skal motivere for opplæring og nye ferdigheter. Å gjøre kor til noe kult for unge menn i Rendalen har effekter langt utover selve aktiviteten. I en liten region vil fellesskap som bygges også kunne bidra til at nye opplæringsarenaer etableres.

En pris til inspirasjon

Formålet med prisen er å inspirere flere til læring i Innlandet.

I kriteriene for prisen finner vi blant annet at man skal ha «bidratt til å fremme kunnskapsglede og kunnskapsformidling» og «motivert flere voksne til å delta i opplæringsaktiviteter og heve sin egen kompetanse».

Det er Voksenopplæringsforbundet i Innlandet, sammen med fylkeskommunen, som står bak prisen. Vinneren mottar en gavesjekk på 10 000 kroner og bildet av Ståle Blæsterdalen.

Kontaktperson:

• Sara Hope Lygre, Regionkonsulent Voksenopplæringsforbundet i Innlandet, 971 81 482, innlandet@vofo.no