Engasjert ungdom på toppmøte - Innlandet fylkeskommune

Engasjert ungdom på toppmøte

Klima og en bærekraftig utvikling er viktig for ungdom. Det var tydelig under det første KS Toppmøtet for barn og unge i Oslo. 

Klikk for stort bildeMaiken Køien Andersen holder tale under Toppmøtet for barn og unge. KS/Hege Fosser Pedersen Her ble ungdomsråd, unge lokalpolitikere, kommunedirektører, ordførere, organisasjoner og nasjonale myndigheter invitert. Dialog om bærekraftig utvikling, og barn og unges demokratiske deltakelse sto på agendaen. Arrangementet gikk av stabelen 10. februar i Oslo. 

Delegasjon på 12 personer

Innlandet var godt synlige under toppmøtet og deltok med en delegasjon på 12 personer.

- Det var en positiv opplevelse å delta på det første Toppmøte for barn og unge. Arrangementet var profesjonelt og det fikk fram ulike perspektiver, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap). 

- Det kommer tydelig fram at ungdommen er opptatt av klima og ei bærekraftig utvikling. Men det er også tydelig at ungdom er ei sammensatt gruppe med mange ulike syn, på lik linje med resten av befolkninga. Derfor må vi inkludere ungdom i viktige beslutninger, sier fylkesordføreren videre.

- Verden endres ikke uten ungdommer

Maiken Køien Andersen fra Innlandet, holdt tale under Toppmøtet.

- Verden endres ikke uten ungdommer. Det er ofte vi som sitter på nye tanker, perspektiver, og vi ønsker å overta en bærekraftig verden etter dere voksne, sa hun.

Lærerikt og spennende

I etterkant av Toppmøtet syntes Andersen at det var en lærerik og spennende konferanse der de fikk sjansen til å ha reel medvirkning.

- Vi diskuterte saker som var viktige for oss innenfor KS sine prioriteringer slik at vi fikk et tydelig budskap som ble presentert på kommunalpolitisk toppmøte dagen etter. Vi fikk også sjansen til å ha samtaler med ordføreren og kommunepolitikere angående klima og medvirkning. I arbeidsgruppa så satt representanter fra KS og ungdommer fra hele landet. Det var også ungdommer som var prosessledere under konferansen. 

- Vi håper dette er noe KS vil gjenta framover, avslutter Andersen.

Til toppen