"Elvepadling Sjoa" vant august-konkurransen - Innlandet fylkeskommune

"Elvepadling Sjoa" vant august-konkurransen

Ivar Gundersen fra Lillehammer er månedsvinner i fotokonkurransen Innlandsbilder.

Månedsvinner for august i fotokonkurransen Innlandsbilder - Klikk for stort bildeMånedsvinner for august i fotokonkurransen Innlandsbilder Ivar Gundersen Det kom inn 109 bilder som ble med i vurderingen for august. Av disse ble det plukket ut 24 bilder som gikk videre til avstemming på nett.

«Elvepadling Sjoa» var bildet som fikk flest stemmer og dermed gikk av med seieren.

- Det er ikke så ofte jeg vinner noe, så dette var hyggelig, sier en glad månedsvinner da han blir oppringt.

Bildet ble til ved en tilfeldighet på vei hjem fra hytta i Heidalen.

- Jeg så det var padling på gang og da kasta meg ut og fikk tatt noen bilder, sier vinneren som opprinnelig er fra Stryn, men bosatt på Fåberg i Lillehammer.

Videre til finalen

Vinnerbildet går videre til finalen i folkekonkurransen, som er én av to fotokonkurranser i Innlandsbilder – jakten på Innlandets identitet.

Kåringen vil skje i mars 2021 og vinneren der får utbetalt en premie på 10 000 kroner.

Varierte bidrag

Det strømmer på med bilder til fotokonkurransen og bidragene viser hvilket mangfold Innlandet representerer.

- Det sendes inn mange fine naturbilder fra vakre landskap i Innlandet. Som prosjektleder er jeg veldig fornøyd med bildene som sendes inn. Likevel vil jeg oppfordre til flere bilder med mennesker og aktiviteter slik som Gundersen har gjort med sitt bilde «Elvepadling Sjoa», sier prosjektleder Jørn Øversveen.

Egen konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer

I tillegg til folkekonkurransen, er det en konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer. Der publiseres innsendte bilder fortløpende, og det kåres en vinner i mars 2021. Vinneren får en fotoworkshop med Morten Krogvold i Vågå til en verdi av 16 000 kroner.

Innlandet fylkeskommune arrangerer fotokonkurransen i samarbeid med GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.

Vil du se på bilder eller delta i konkurransen?

Innlandsbilder har egen nettside der du kan se på bidrag som har kommet inn og/eller sende inn bilder selv.

Gå til innlandsbilder.no.