Digitalt møte om ytringsfrihet og hatefulle ytringer - Innlandet fylkeskommune

Digitalt møte om ytringsfrihet og hatefulle ytringer

Ytringsfrihet og hatefulle ytringer mot folkevalgte er et aktuelt tema, ikke minst nå når vi står foran en ny valgkamp.

Hvor går grensen mellom ytringsfrihet og hatefulle ytringer? Bildet er fra da elever i videregående skole brukte ytringsfriheten sin og demonstrere for klimasaken et par år tilbake - og har ingenting med hatefulle ytringer å gjøre. - Klikk for stort bildeHvor går grensen mellom ytringsfrihet og hatefulle ytringer? Bildet er fra da elever i videregående skole brukte ytringsfriheten sin og demonstrere for klimasaken et par år tilbake - og har ingenting med hatefulle ytringer å gjøre. Rune René Kristiansen/Oppland fylkeskommune Politiet i Innlandet, KS Innlandet, Statsforvalteren i Innlandet og Innlandet fylkeskommunen inviterer derfor til åpent digitalt møte om temaet den 26. august kl. 18.00-19.30.

Program:

Politiets innsats mot hatefulle ytringer
Politimester Johan Brekke: Håndtering av trusler og hatefulle ytringer.
Politiinspektør Johan Martin Welhaven; Hva er en hatefull ytring og hvor går grensen for den viktige ytringsfriheten?

Hatefulle ytringer i Innlandet
Tre folkevalgte forteller om sine erfaringer: Dyveke Dufseth (Rødt), Gjertrud Nordal (H) og Bjørn Jarle Røberg-Larsen (Ap).

Paneldebatt: Hva gjøres for å bevare et godt ytringsklima?
Her utfordres politimester Johan Brekke, ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen, redaktør i GD og leder i redaktørforeningen, Tom Martin Hartviksen, og Lise Spikkeland for KS Innlandet.

Mobbeombudets erfaringer
Eva Bueie Nygård ser etter paralleller til voksenverdenen etter 3 år som mobbeombud for barnehage og grunnskole i Oppland og Innlandet

Utfordring til innlendingene
Statsforvalter Knut Storberget og fylkesordfører Even Aleksander Hagen

Programleder er Olav Brostrup Müller.