Busstilbudet reduseres ytterligere - Innlandet fylkeskommune

Busstilbudet reduseres ytterligere

Innlandstrafikk reduserer busstilbudet ytterligere fra og med fredag 27. mars og inntil videre.

Klikk for stort bildeFra og med fredag 27. mars blir rutetilbudet ytterligere redusert med følgende endringer:

• Bybusser i Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Elverum og Kongsvinger får én avgang i timen.
  • Alle avganger med start etter kl. 23.00 blir innstilt.
  • Alle region- og lokalruter blir ytterligere redusert. Unntaket er i Midt- og Nord-Gudbrandsdal.
  • Bestillingsrutene blir redusert.
  • Det kan også bli endringer og tilpasninger av andre ruter.

Det er andre gangen i løpet av kort tid Innlandstrafikk reduserer rutetilbudet. Fra og med 18. mars ble skolerutene innstilt inntil videre.

Bruk reiseplanleggeren

– Vi oppfordrer passasjerene til å benytte Entur reiseplanlegger før de skal ut å reise. Her er ruteinformasjonen oppdatert til enhver tid, sier Stine Fredriksen, fagleder salg og marked i Innlandstrafikk.

– Vi har fjernet rutetabellene i pdf-format fra nettsiden vår i denne perioden, slik at de reisende bare får opp hvilke ruter som faktisk går nå, forteller Fredriksen videre.

Gå til reiseplanlegger

Alternativt kan de reisende kontakte Innlandstrafikk sitt kundesenter på:

Fra mandag 30. mars er også salgskontorene på skysstasjonene på Gjøvik, Lillehammer, Otta og Fagernes igjen åpne.

Hvilke billetter kan du benytte?

Stengt framdør i bussene medfører at du ikke får betalt billetter hos sjåføren eller lest av Innlandskortet ditt.

– Vi oppfordrer derfor alle til å laste ned vår app, Innlandstrafikk Billett. I denne appen kan du kjøpe alle typer billetter, sier seksjonssjef Lars Baukhol i Innlandstrafikk.

Reiseråd for kollektivtrafikken

Innlandstrafikk har gjort flere tiltak for å begrense smitten av koronaviruset for de som må kjøre kollektivt. Blant annet er framdørene i alle busser stengt, slik at passasjerer må benytte den bakerste inngangen. Inne i bussene er også de fremste seteradene stengt av.

Innlandstrafikk minner også om de generelle reiserådene:

• Følg alle anbefalinger fra helsemyndighetene.
  • Vis hensyn til hverandre og hold god avstand.
  • Bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet.
  • Dersom du er syk eller kan være smittet: Følg myndighetens råd og unngå å reise kollektivt.