Busstilbudet er fortsatt redusert - Innlandet fylkeskommune

Busstilbudet er fortsatt redusert

Fra 13. mai kjører vi alle skoleruter, men fortsatt et redusert busstilbud for bybusser, lokal- og regionruter.

Klikk for stort bildeSist oppdatert: 12.05.2020

Dette tilbudet kjøres nå:

• Bybusser i Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Elverum og Kongsvinger har én avgang i timen.
  • Alle avganger med start etter kl. 23.00 er innstilt.
  • Alle skoleruter kjøres fra og med 13. mai
  • Alle region- og lokalruter er redusert. Unntaket er i Midt- og Nord-Gudbrandsdal.
  • Bestillingsrutene er redusert.
  • Det kan også bli endringer og tilpasninger av andre ruter.

Flere skolebusser

Fra onsdag 13. mai vil Innlandstrafikk kjøre alle skolebusser i Innlandet. Av smittevernhensyn vil bussene kjøre med redusert kapasitet.

Les mer om skolebussene

Rutetider

Rutetider for skolebussene finner du både i Entur reiseplanlegger og i rutetabeller på nettsiden.

– Vi oppfordrer passasjerene til å benytte Entur reiseplanlegger før de skal ut å reise. Her er ruteinformasjonen oppdatert til enhver tid, sier Stine Fredriksen, fagleder salg og marked i Innlandstrafikk.

Gå til reiseplanlegger

Gå til rutetabeller

Alternativt kan de reisende kontakte Innlandstrafikk sitt kundesenter på:

Fra mandag 30. mars er også salgskontorene på skysstasjonene på Gjøvik, Lillehammer, Otta og Fagernes igjen åpne.

Hvilke billetter kan du benytte?

Stengt framdør i bussene medfører at du ikke får betalt billetter hos sjåføren eller lest av Innlandskortet ditt.

– Vi oppfordrer derfor alle til å laste ned vår app, Innlandstrafikk Billett. I denne appen kan du kjøpe alle typer billetter, sier seksjonssjef Lars Baukhol i Innlandstrafikk.

Reiseråd for kollektivtrafikken

Innlandstrafikk har gjort flere tiltak for å begrense smitten av koronaviruset for de som må kjøre kollektivt. Blant annet er framdørene i alle busser stengt, slik at passasjerer må benytte den bakerste inngangen. Inne i bussene er også de fremste seteradene stengt av.

Innlandstrafikk minner også om de generelle reiserådene:

• Følg alle anbefalinger fra helsemyndighetene.
    • Vis hensyn til hverandre og hold god avstand.
    • Bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet.
    • Dersom du er syk eller kan være smittet: Følg myndighetens råd og unngå å reise kollektivt.