Bli kjent med innlandsforfattere - Innlandet fylkeskommune

Bli kjent med innlandsforfattere

Litteraturfylket Innlandet har mange aktive forfattere. I sommer og høst kan du bli kjent med flere av dem!

Prosjektleder Linn T. Sunne (t.v.) i samtale med forfatter Vilde Kamfjord. Hun er en av innlandsforfatterne vi kan bli bedre kjent med i sommer og høst.  - Klikk for stort bildeProsjektleder Linn T. Sunne (t.v.) i samtale med forfatter Vilde Kamfjord. Hun er en av innlandsforfatterne vi kan bli bedre kjent med i sommer og høst. Jens Petter Larsen I filmserien "forfattermøter i Litteraturfylket Innlandet" blir vi kjent med forfattere fra hver av fylkets ti regioner. Hver forfatter leser egen tekst og samtaler om forfatterskap og tilhørighet. Her er det både kjente og nye stemmer, humor og alvor, saktekster, poesi og skjønnlitteratur.

Stor bredde

– Innlandsforfatterne viser en stor bredde som jeg håper vi får vist fram. Vi er stolte av kulturnæringa i fylket vårt, sier prosjektleder Linn T. Sunne ved Innlandet fylkesbibliotek.

– Det har ikke vært enkelt å velge ut bare ti, for Innlandet har mange forfattere som holder høy kvalitet i arbeidet sitt, sier hun.

Samarbeid med folkebibliotekene

Forfatterne er valgt ut i samarbeid med folkebibliotekene i alle 46 kommuner. Filmene kan være et utgangspunkt for arrangementer, lesesirkler, utstillinger og andre typer formidling og aktiviteter med lokal forankring i den enkelte kommune.

Filmene er produsert i samarbeid med Ferskvann reklamebyrå, og er tatt opp på ulike steder fra sør til nord i Innlandet. Tanken er at det digitale formatet gjør at de kan spres over hele landet slik at innlandsforfattere blir lest av og kjent for flere. Kulturturister er også hjertelig velkomne til å besøke Litteraturfylket Innlandet!

Lokal stolthet

– Vi håper disse filmene kan bidra til lokal stolthet og samtidig få vist frem noe av det Innlandet har å by på nasjonalt, sier leder for Innlandet fylkesbibliotek, Tone Nyseter.

Filmene er et resultat av krisepakken fra Nasjonalbiblioteket som skulle gå til digital formidling i bibliotekene, og Nyseter er meget fornøyd med resultatet.

Slippes hver torsdag på Facebook

Filmene blir sluppet hver torsdag gjennom sommeren og høsten. Følg med på vår facebookside og bidra gjerne med å dele.

Utvalgte forfattere

Filmene kommer fortløpende. Her er de utvalgte forfatterne og stedene der filmene blir tatt opp:

Sistnevnte kan du se her: