Atna hengebru gjenåpnes for biltrafikk

Atna hengebru i Stor-Elvdal kommune vil i løpet av noen uker bli åpnet for kjøretøy inntil 7,5 tonn.

Atna hengebru åpner i løpet av noen uker for kjøretøy inntil 7,5 tonn. - Klikk for stort bildeAtna hengebru åpner i løpet av noen uker for kjøretøy inntil 7,5 tonn. BRUTUS Det er Vegdirektoratet på bestilling fra Innlandet fylkeskommune som har beregnet og godkjent gjenåpningen av hengebrua over Glomma. 

Vedlikeholdsarbeider må bli ferdig

Innlandet fylkeskommune er i gang med vedlikeholdsarbeider på hengebrua.

- Det gjenstår noen uker før arbeidene er ferdig, og brua kan ikke åpne for trafikk før arbeidene er ferdig. Entreprenøren skal også gjøre arbeid, slik som å male, som er væravhengig. Det er derfor vanskelig å gi en konkret dato for når brua åpner for trafikk, sier enhetsleder Anne Ingeborg Lilleåsen Nerstad i Innlandet fylkeskommune. 

Før brua åpnes for trafikk må ny skilting også være på plass. Innlandet fylkeskommune har startet prosessen med å søke nytt skiltvedtak og bestille nye skilt. 

Kun tillatt for kjøretøy inntil 7,5 tonn

På skiltingen som kommer opp ved Atna hengebru, vil det komme tydelig frem at brua åpnes med en tillatt totalvekt på 7,5 tonn og største tillatte aksellast på 4,5 tonn. 

- Dette vil i hovedsak si at brua åpnes for mindre kjøretøy slik som personbiler. For å ta vare på brua, må disse restriksjonene overholdes, fortsetter Lilleåsen Nerstad. 
 

Til toppen