Ansatte vil beholde Innlandet - Innlandet fylkeskommune

Ansatte vil beholde Innlandet

Flertallet av fylkeskommunens ansatte ønsker å videreføre Innlandet fylkeskommune.

Skal Innlandet videreføres eller deles? Dette svarte de ansatte i Innlandet fylkeskommune.Det kommer fram i en spørreundersøkelse blant de ansatte som ble gjennomført av Kantar i januar.

• 54 prosent ønsker videreføring.
  • 35 prosent ønsker deling.
  • 11 prosent svarte at de ikke vet.

55 prosent av medarbeiderne i Innlandet fylkeskommune har deltatt i undersøkelsen.

Medarbeiderne er delt inn i fire grupper i undersøkelsen: skoleansatte, ansatte i tannhelsetjenesten, ansatte i samferdsel og ansatte i den øvrige administrasjonen.

Eldre vil dele, yngre vil beholde

Ønsket om videreføring er størst blant ansatte i samferdsel, ansatte som har begynt etter sammenslåingen, tidligere ansatte fra Hedmark fylkeskommune, ledere, og yngre medarbeidere.

Ønsket om deling er bredest blant ansatte over 55 år, tidligere ansatte i Oppland fylkeskommune, ansatte i skole og ikke-ledere.

Ansatte vil ikke slutte

De fleste i undersøkelsen sier at de vil fortsette å jobbe i Innlandet fylkeskommune uansett hva resultatet blir.

HR og digitaliseringssjef Ann Margit Dobloug Mengshoel synes det er gledelig, men understreker at det kan bli utfordringer i deler av organisasjonen hvis det blir deling.

– Vi ser at ansatte i samferdsel, administrasjonen og de som er ansatt etter sammenslåingen er mer avventende enn eksempelvis ansatte i skole og tannhelse. Å rekruttere og beholde kompetanse er allerede krevende i noen av disse miljøene, og en deling kan påvirke dette ytterligere, sier hun.

Undersøkelsen

Ansatte om videreføring eller deling av Innlandet (PDF, 479 kB)