Alle skoler på rødt nivå - Innlandet fylkeskommune

Alle skoler på rødt nivå

Alle de videregående skolene starter det nye året med en skolehverdag på rødt nivå.

Koronavirus - Klikk for stort bildeDette er i tråd med nasjonale anbefalinger. Regjeringen varslet søndag ettermiddag en rekke tiltak for å møte dagens smittesituasjon, som man frykter vil øke ytterligere i etterkant av jul- og nyttårsferingen.

Hjemmeundervisning

Også i deler av Innlandet er smittepresset høyt. Det innebærer at samtlige videregående skoler vil gjennomføre skolehverdagen på rødt nivå fram til og med mandag 18. januar. Det betyr blant annet stor grad av hjemmeundervisning når skolene starter opp igjen tirsdag.

Den enkelte skole vil informere om hva som gjelder for de ulike elevgruppene på sin skole.

Fagskolen Innlandet har digital undervisning de neste to ukene.

Dette er trafikklysmodellen

Utdanningsdirektoratet har laget en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt nivå som viser hvilke smitteverntiltak skolene skal følge.

Ved grønt nivå kan skoledagen organiseres som normalt.

Ved gult nivå kan hele avdelinger og skoleklasser regnes som en kohort. Skolene har likevel flere tiltak for å redusere kontakten og holde avstand mellom ansatte og elever.

Ved rødt nivå skal elevene deles inn i mindre grupper og kohorter, og det kan være nødvendig å begrense det fysiske oppmøtet.