Skolen er fyrtårnssertifisert

Hamar kommune overrakte i dag en plakett som bevis på at skolen oppfyller kravene til å være miljøfyrtårn.

Klikk for stort bildeSkolen ble miljøsertifisert 2020 Hamar katedralskole

Ordfører Einar Busterud og formannskapsmedlem Inga Borud stilte opp på Hamar katedralskole med plaketten, som skal plasseres synlig i skolebygget. Den ble overrakt til skolens rektor Ingvild Rønn Sætre. Skolens administrasjon har arbeidet lenge for å tilfredsstille kravene til sertifiseringen, og rektor fremhevet innsatsen som nedlagt fra mange ansatte på skolen. Arbeidet har vært ledet av Kåre Eliassen.

Hva er Miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Miljøsertifiseringsordningen ble opprettet i 2003 av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning. I dag er over 6400 virksomheter sertifisert, inkludert Hamar katedralskole.