Informasjonsteknologi og medieproduksjon (ITM)

Til høsten starter vi opp et studie for de som liker å arbeide med datateknologi, design, historiefortelling, video, sosiale medier osv. 

Klikk for stort bilde

ITM er et helt nytt fag, som erstatter Vg1 medieproduksjon. Innholdet vil spenne fra koding til grafisk design, og vi tror dette faget vil møte behovet for ny kompetanse i både IT-bransjen og mediebransjen.

Utforskning

Første året vil elevene arbeide med flere ulike prosjekter hvor de får utforske både nye og tradisjonelle former for digital kommunikasjon. Her skal de som vil bli profesjonelle fotografer boltre seg sammen med de som ønsker å bli dataprogrammerere. Sammen kan elevene kanskje skape helt nye uttrykksformer og eventer. 

Samarbeid med bedrifter

Samtidig vil de bli kjent med en rekke bedrifter i regionen, slik at de kan forberede seg på både praksis og læretid. 

Hva kan du bli?

ITM er kun det første året av utdanningen på videregående skole. Andre året velger elevene enten informasjonsteknologi eller medieproduksjon, og spesialiserer seg på sine interessefelt. Dette er altså et studie som begynner veldig generelt og ender opp med en yrkesutdanning i enten IT-driftsfag, IT-utviklerfaget, mediedesignfaget, medieproduksjonsfaget eller medieteknikkfaget.

Studiekompetanse?

Om du vil ha studiekompetanse, er det muligheter for å ta påbygg til generell studiekompetanse etter bestått fagprøve. 

Les mer på skolens hjemmesider.

Til toppen