Fagprat for Innlandsbibliotekarer - Innlandet fylkeskommune

Fagprat for Innlandsbibliotekarer

Fagprat for innlandsbibliotekarer

Det siste året har fylkesbiblioteket arrangert en serie med digital fredagskaffe. Intensjonen var å etablere en uformell møteplass hvor vi kunne bli bedre kjent, dele erfaringer og diskutere aktuelle temaer. Utover våren så vi at disse møtene fikk et stadig mer faglig preg, og derfor velger vi nå å endre navn og fokus på disse møtene.

En gang i måneden kommer vi nå til å invitere til Fagprat for innlandsbibliotekarer. Her vil vi ta opp aktuelle saker, enten ved at inviterte deltakere deler av sine erfaringer, gjennom samtaler med relevante personer eller gjennom diskusjoner og spørrerunder.

Teamslenke for 15. september: Klikk her for å delta i møtet

Dato
15. september 2021
Tid
13:00 - 13:45
Sted
Teams

Under den første fagpraten har vi to temaer:

Sommerles 2021/2022

Fagprat for Innlandsbibliotekarer - Klikk for stort bildeVisste du Innlandet sitter i arbeidsgruppa som skal utforme neste års lesekampanje? Tre ansatte ved fylkesbiblioteket og Sigrid Rogne ved Stange bibliotek deltar i dette arbeidet. Vi oppsummerer årets kampanje og ser fremover i fellesskap. Hvordan kan bibliotekene i Innlandet bidra inn i utformingen?

God service eller manglende grensesetting?

Daglig hjelper bibliotekarer lånere med å scanne pass, betale regninger eller sende søknader. Mange får innsyn i personopplysninger uten å reflektere over hvordan man bør behandle disse. Hvem sitter med ansvaret hvis bibliotekets systemer blir hacket og innboksen inneholder sensitiv informasjon? Hvor innarbeidet er GDPR i kommunene og hvordan organiseres det med tanke på kvalitetssystem, personvern, sikkerhet og avvik? Vi tar en diskusjonsrunde på ulike praksiser, ansvarlighet og bevisstgjøring.

Arrangør

Innlandet fylkesbibliotek

Kontakt

Marius Græsby, Cecilie Lønnum og Olav Birketveit
Til toppen